Få inspiration til et aktivt ældreliv

Et aktivt liv er medvirkende til at skabe livsglæde og mening i hverdagen. Det kan være, at du lever et travlt liv med masser af aktiviteter og derfor kunne være en inspiration for andre. Måske er du netop gået på pension og skal til at finde ud af, hvordan dagene nu skal se ud. Eller også kunne du godt tænke dig at møde nye mennesker og få nye input. Mulighederne er mange. Klik her for at søge efter aktiviteter i vores søgemaskine, eller læs videre og få inspiration til et aktivt liv, også som ældre.

 

Udvid dit netværk

Venner giver livsglæde og forebygger ensomhed blandt ældre. Det kan være svært at holde fast i kontakten til venner og bekendte fra tidligere, men du kan selv gøre meget for at genfinde kontakten til tidligere bekendte eller møde nye mennesker. Det kan du for eksempel gøre ved at deltage i aktiviteter i dit lokalsamfund eller du kan bruge internettet til det. Du kan også hjælpe andre med at danne nye bekendtskaber og deltage i aktiviteter.

 

Det er rart at følges ad

At møde op til en ny aktivitet første gang kan være svært. Nogle foreninger og aktiviteter har følge- eller ledsagermuligheder, så du ikke behøver at møde op alene de første gange. Du kan også overveje at høre din nabo, noget familie eller en bekendt om de også kunne have lyst til at prøve aktiviteten og følges derhen. At følges med andre kan gøre det lettere at komme afsted og sikre dig en god start i foreningen. Du kan bare ringe og forhøre dig hos foreningen eller søge efter foreninger med følgeordninger i vores søgemaskine. Klik her for at gå til søgemaskinen.

 

Helbredet er ingen hindring

Det kan virke uoverskueligt at møde nye mennesker, hvis helbredet gør, at du ikke kommer så nemt omkring. Netop dette vil mange foreninger gerne gøre noget ved.

Nogle steder kører man sammen til aktiviteter. Andre har lokaler indrettet til, at en kørestol eller rollator kan komme rundt. Søgefunktionen hjælper dig med at finde oplysninger om de forskellige muligheder foreningen tilbyder, for at gøre det lettere at komme og deltage i aktiviteterne. Klik her for at gå til søgemaskinen.

 

Bliv frivillig og gør en forskel

At være frivillig i en forening kan give nye indspark og sjove udfordringer, samtidigt med at du gør en forskel for andre. De frivilliges arbejde i foreninger gør en stor forskel. Det er med til at gøre det muligt for folk, der oplever ensomhed, at komme ud af det igen og genoprette et socialt liv ved at deltage i nye aktiviteter. Det kan derudover også være en god måde at møde nye venner på.

Ældre og ensomhed: Hvem, hvorfor og hvad gør vi?

Læs mere om ældre og ensomhed i rapporten, som er baseret på en undersøgelse i 25 kommuner.

Læs mere

Dialogspørgsmål

Dialogspørgsmålene kan bruges som inspiration til en snak om, hvordan man som forening kan imødekomme ensomhed.

Hent redskab

Forebyggelse af ensomhed blandt ældre

Læs indsatsguiden og få mere viden om forebyggelse af ensomhed blandt ældre og inspiration til handling hertil.

Hent guide

Få tilsendt vores nye plakat gratis

Din forening eller kommune kan nu modtage gratis plakater, der visualiserer Aktivtældreliv.dk og er nemme at dele ud.

Se plakat

Få tilsendt vores nye postkort gratis

De nye postkort er informative og beskrivende for brugen af den nye hjemmeside. Kontakt os endelig ved interesse for modtagelse af postkort.

Se postkort