Helbredet er ingen hindring

Mange oplever at få sværere ved at komme rundt, når de bliver ældre. Vi vil alle på et tidspunkt i livet opleve, at helbredet og fysikken ikke er, hvad den var engang. Mange foreninger og klubber gør meget for at tage hensyn til alle. Derfor er fysiske eller psykiske helbredsmæssige udfordringer ikke en hindring for at benytte sig af tilbud og aktiviteter.

 

Foreningerne har plads til alle

Med søgemaskinen, som du kan finde her, kan du nemt finde foreninger og klubber som passer til dine interesser og behov. Nogle aktiviteter arrangerer kørselstilbud til sine medlemmer, og nogle har en følgeordning, hvor du som nyt medlem kan blive ledsaget af en, der har været i foreningen længere. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt der er handicaptoilet eller parkering i nærheden af lokalerne, kan du begrænse din søgning til kun at vise foreninger og aktiviteter med handicapvenlige forhold.

For dem, som arrangerer aktiviteten, kan det imidlertid være svært at tilbyde hjælp eller støtte, hvis man er usikker på, hvordan man kan hjælpe, og om ens hjælp er ønsket. Du kan derfor roligt bede om hjælp, når du har brug for det. Det kan enten være, at du har brug for, at der er plads til en rollator, at blive hentet i en bil eller at du bliver ringet op inden en aktivitet. Der er mange, der gerne vil give en ekstra hånd.

Hvis du har problemer med at spise eller drikke uden hjælp, er der masser af aktiviteter, der afholdes på aktivitetscentre og på udvalgte plejecentre, hvor der er frivillige og personale, der kan hjælpe. Her kan du søge i vores søgemaskine og så tage direkte kontakt til aktivitetstilbuddet eller cafeen for at høre om mulighederne.

 

Aktiviteter tæt på dig eller hjemme hos dig

Hvis du ikke har mulighed for at deltage i aktiviteter langt fra dit hjem, kan du søge efter tilbud i dit nærområde. Du kan finde aktiviteter og tilbud i dit nærområde på Aktivt Ældrelivs søgefunktion.

Hvis du ikke har mulighed for at deltage i aktiviteter eller tilbud uden for dit hjem, kan du overveje, om eksempelvis en besøgsven er noget for dig. Du kan finde tilbud om besøgsvenner og lignende tilbud i dit område ved at vælge interessekategorien ”Samvær og besøg” i søgemaskinen.

Ensomhed blandt ældre: Myter og fakta

Læs mere i publikationen om, hvad ensomhed blandt ældre er, og hvordan det kan forebygges.

Læs mere

Forebyggelse af ensomhed blandt ældre

Læs indsatsguiden og få mere viden om forebyggelse af ensomhed blandt ældre og inspiration til handling hertil.

Hent guide

Barrierer og muligheder for et socialt liv

Læs mere om barriererne for et socialt liv i publikationen, og få mere viden om, hvilke muligheder der er.

Læs mere

Ældre og ensomhed: Hvem, hvorfor og hvad gør vi?

Læs mere om ældre og ensomhed i rapporten, som er baseret på en undersøgelse i 25 kommuner.

Læs mere

Find aktiviteter

Klik her for at søge efter aktiviteter i dit nærområde.

Læs mere

Bliv frivillig og gør en forskel

Læs mere