Udvid dit netværk

Uanset om man er ung eller gammel, kan det være svært at møde nye mennesker. Men det er bestemt ikke umuligt, og det er som regel indsatsen værd. Nye bekendtskaber og venskaber kan både give større livsglæde og mere mening i hverdagen. Her kan du læse om nogle af de forskellige muligheder for at udvide dit netværk.

 

Vil du være med til flere aktiviteter?

Foreninger, organisationer og centre rundt omkring i Danmark tilbyder en masse forskellige sociale aktiviteter, hvor der er mulighed for at møde andre. Der er mange, som enten søger socialt selskab eller nyder at deltage i de sociale aktiviteter, der tilbydes i nærområdet.

At samles omkring fælles oplevelser, er et godt udgangspunkt for at danne nye bekendtskaber. Det bringer folk tættere sammen og skaber en dejlig uformel stemning. At lære noget nyt er også muligt i fællesskab med andre.

Hvis du ønsker at se, hvilke aktiviteter der findes i dit lokalområde, kan du klikke her og bruge vores søgemaskine.

 

Vil du være frivillig? 

Ofte opstår de bedste samtaler og venskaber, når man har et fælles ærinde at mødes om. Som frivillig kan du gøre en aktiv forskel for både dig selv og andre mennesker. At turde opsøge nye relationer kan være udfordrende, men ofte kræver det blot lidt opmuntring fra en anden, før man tør at kaste sig ud i nye aktiviteter. Så tag din nabo under armen og vær opmærksom på dine medmennesker. Et lille puf kan række en lang vej!

Læs mere om dine muligheder for at blive frivillig her.

 

Vil du bruge internettet?

Internettet giver masser af muligheder for at møde nye mennesker, genoptage forbindelsen til gamle venner eller vedligeholde kontakten med familie, venner og bekendte på trods af store geografiske afstande. 

Facebook er et populært socialt medie på internettet, som gør det muligt at holde kontakt med familie, venner og bekendte. På Facebook kan du blandt andet dele billeder, dele informationer eller skrive med dine venner og familie, så I kan følge med i, hvad der sker i hinandens liv. Det kan være en udfordring at oprette en profil eller benytte sig af Facebooks mange muligheder, hvis man ikke er vant til at bruge computer eller internet. Derfor har Aktivt Ældreliv udviklet en simpel manual, som hjælper dig til at få oprettet din egen profil, og viser dig, hvordan du bruger den. Find manualen i højre side eller klik her.

 

Vil du gerne have en nær ven?

Muligheden for at dele sin hverdag med en ægtefælle, en kæreste eller en nær ven, er der stadig, selvom man bliver ældre. At have en kæreste eller nær ven kan være med til at mindske følelsen af ensomhed, og selvom man først har mødt hinanden sent i livet, kan man sagtens dele oplevelser, gode ideer og sjove minder med hinanden. Det er bare om at gribe muligheden. For mange mennesker føles det som en udfordring at skulle tage kontakt til én, man endnu ikke kender så godt. Men at invitere til en kop kaffe eller aftensmad, kommer der stort set altid noget godt ud af.

Søger du en kæreste eller en nær ven, er der mange hjemmesider på internettet, som giver enlige ældre mulighed for at møde andre enlige ældre.

Links til seniordating:

http://www.senior.dk/

www.50PlusMatch.dk

Ensomhed blandt ældre: Myter og fakta

Læs mere i publikationen om, hvad ensomhed blandt ældre er, og hvordan det kan forebygges.

Læs mere

Forebyggelse af ensomhed blandt ældre

Læs indsatsguiden og få mere viden om forebyggelse af ensomhed blandt ældre og inspiration til handling hertil.

Hent guide

Barrierer og muligheder for et socialt liv

Læs mere om barriererne for et socialt liv i publikationen, og få mere viden om, hvilke muligheder der er.

Læs mere

Ældre og ensomhed: Hvem, hvorfor og hvad gør vi?

Læs mere om ældre og ensomhed i rapporten, som er baseret på en undersøgelse i 25 kommuner.

Læs mere

Find aktiviteter

Klik her for at søge efter aktiviteter i dit nærområde.

Læs mere

Facebook manual

Brug Facebook manualen og få bedre kendskab til Facebook, og hjælp til komme i gang.

Hent manual

Barrierer og muligheder for et socialt liv

Læs mere om barriererne for et socialt liv i publikationen, og få mere viden om, hvilke muligheder der er.

Læs mere